ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΠΙΘΕΤΑ

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΊΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΊΑ


Συμμετείχα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου όπου ετέθη και πάλι από το Επιμελητήριο της Καλαμάτας και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο του , το θέμα της ίδρυσης Κινέζικων καταστημάτων , αποφασίστηκε τελικά η αντίδραση σε επίπεδο Κεντρικής Ένωσης και η προώθηση του θέματος στους αρμόδιους υπουργούς. Σημαντική επίσης ήταν και η τοποθέτηση του κυρίου Κασιμάτη επί της κατάθεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους.
Επισημάνθηκε ότι η μείωση κατά 3,6 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, του σχετικού ελλείμματος είναι βήμα αναμφισβήτητα προς την σωστή κατεύθυνση αλλά ανεπαρκές κάτω από τις σημερινές συνθήκες για τους εξής λόγους:
. Το έλλειμμα του 2009 έχει διογκωθεί τεχνητά
. Η προσδοκώμενη μείωση δε σηματοδοτεί την υλοποίηση κάποιου ενδιάμεσου καθοριστικού στόχου. Καθώς το σύμφωνο σταθερότητας προϋποθέτει έτσι και αλιώς έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ.
. Ορισμένα από τα μέτρα για την μείωση του ελλείμματος είναι μιας χρήσης (έκτακτη εισφορά κ.α.)
Οι θέσεις των Επιμελητηρίων συνοψίζονται σε ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής με πυλώνες:
. Τον εκσυγχρονισμό μέσα από μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για την μείωση του σπάταλου και αδηφάγο κράτους.
. Πάταξη της φοροδιαφυγής με τους κατάλληλα οργανωμένους μηχανισμούς συλλογής φόρων αλλά και απλοποίηση του άδικου και αντιαναπτυξιακού φορολογικού συστήματος.
. Συστηματική ενθάρρυνση της υγιούς επιχειρηματικότητας με διεύρυνση επενδύσεων βελτίωση παραγωγικότητας, έμφαση στην καινοτομία,την ποιότητα, την προηγμένη τεχνολογία και την εξωστρέφεια

Δεν υπάρχουν σχόλια: